Rólunk

A START Építész Műterem 2020 elején alakult Budapesten. Egy mondat erejéig megemlékezünk arról, hogy az indulás kicsit nehezített pályán történt, tekintve a koronás időket. De mi szeretjük a kihívásokat. Tagjaink eddigi munkássága révén az építészet szinte valamennyi tervezési területén otthonosan mozgunk. Terveztünk családi és lakóépületeket, középületeket, ipari jellegű épületeket, de otthon vagyunk a műemlékek világában is. A funkciót és racionális rendet az építőművészet poétikájával vegyítjük, és hozunk létre értékteremtő térbeli kortárs alkotásokat. Legkisebb munkáinkat is analízissel, kutatással kezdjük majd kísérjük végig az épületet igény szerint a kulcs átadásáig. Fontosnak érezzük épületeink fenntarthatóságát gazdasági és környezeti szempontból maximalizálni. Másrészt az azt használók szociális térbeli követelményrendszerének és léptékének megfelelő térbeli formákat leképezni a kortárs design eszközeivel. Belsőépítészeti munkánk során a szükséges funkciók kreatív, gazdaságos kialakítása mellett elsődleges célunk a felhasznált anyagok, a terek stílus, szín, anyag és formavilág harmóniájának megteremtése.  Valljuk, hogy az építészet életforma, szolgálat, misszió, kaland, felelősség, racionalitás.

„Én szeretnék alkotni csodásat és ezer gyönyörűt, szépet meg nagyot…”
(József Attila, Mámor, 1921)

Bucsi Péter

Cégvezető

bucsi.peter@startmuterem.hu

+36 (20) 928 5456

A Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán végeztem 1985-ben. 35 éves pályafutásom alatt – egy rövid kezdeti időszaktól eltekintve – vállalkozó voltam. A budapesti Központi Fizikai Kutatóintézetben megtett kezdeti lépések után 80-as évek végétől Németországban, Svájcban és Ausztriában töltöttem 12 évet. Freiburgban, Bernben, Berlinben, Dortmundban, Stuttgartban és Salzburgban dolgoztam informatikusként, építettem és vezettem informatikai vállalkozásokat. Egy Salzburgban alapított szoftver high-tech startup egyik alapító-tulajdonosaként 5 év cégépítés után megvásárolta cégünket egy amerikai NASDAQ-jegyzett vállalat. Ezután családommal Budapestre költöztem. A 2000-es években Budapesten és Bécsben építettem üzlettársammal egy videó managementtel és feldolgozással foglalkozó informatikai vállalkozást, mely a mai napig szállít videó-technológiai megoldásokat Magyarország mellett főként közel keleti és nyugat európai piaci fókusszal. Ezután kisebb nagyobb kitérőkkel más üzleti területeket érintve építőipari projektekkel kerültem kapcsolatba. Ennek során dolgoztam építész kollégákkal, akikkel 2020 elején megalapítottuk a START Építész Műteremet. Társaim adják az építész szaktudást, én cégvezetési, cégépítési, pénzügyi és piaci tapasztalatommal segítem vállalkozásunkat.

Bucsi Eszter

Építész, belsőépítész

bucsi.eszter@startmuterem.hu

+36 (70) 550 8800

Diplomámat a Budapesti Műszaki egyetem építészmérnöki karán szereztem 2015-ben. Tanulmányaim után 2 évig dolgoztam a Muzsai-Ficzere építész irodánál, ahol leginkább belsőépítész projektekkel foglalkoztam. Itt betekintést nyertem lakások, éttermek, irodák és  sok  egyéb funkció belsőépítészeti tervezésébe, koncepció tervtől a kiviteli tervekig. Néhány egyéni felkérés után, úgy döntöttem pályafutásomat szabadúszóként folytatom egy jó barátommal, és volt egyetemi évfolyamtársammal, Juhász Jankával. 2017 októbere óta kettesben dolgozunk Belsőépítészeti projekteken, kisebb építész munkákkal kiegészítve. A fő profilunk lakások és családi házak belsőépítészeti tervezése. 2020 eleje óta dolgozom együtt START műterem építészeivel mint belsőépítész munkatárs.

Fontosnak tartom egy épület tervezésénél azt a komplex gondolkodásmódot ami a belsővel is behatóan foglalkozik,  mivel egy-egy apróbb részlet kihathat az egészre és fordítva. Az épületek belső terei azok amiben élünk, időnk nagy részét töltjük, így szerintem fontos hogy ezek esztétikailag és funkcionálisan is kifogástalanok legyenek.

Horváth Benedek

Építész, belsőépítész

horvath.benedek@startmuterem.hu

+36 (30) 897 1292

2002-ben nyertem felvételt a Nyugat-magyarországi Egyetem, Faipari Mérnöki Kar, Alkalmazott Művészeti Intézetének, építész ( belsőépítész ) szakára, de négy év elvégzése után megszakítottam a tanulmányaimat, és Meander Építészirodában, kezdtem dolgozni hogy jobban megismerjem a szakmát. 

2011-ben diplomáztam, és Budapestre költöztem, az elmúlt 9 évben voltam szabadúszó, és alkalmazott egyaránt, dolgoztam több Budapesti  építészirodánál, ahol részt vehettem több hazai kiemelt projektben, az egészen apró kulcsosházaktól, az  meglehetősen nagyméretű múzeum komplexumig. Részt vehettem kisebb – nagyobb ipari épületek tervezésében, szállodák, és egyéb idegenforgalmi létesítmények tervezésében, családi házak, és társasházak tervezésében, és kivitelezésében. Belsőépítészként családi lakóépületeken, magas színvonalú társasházi lakásokon, étterem és szálloda belsőkön dolgoztam, de az elmúlt kilenc évben több  üzlet, rendelő, és borászat belsőépítészetét is megtervezhettem. 2020 –ban alapítottuk a Start Műtermet Berta Ferenccel, és Bucsi Péterrel azzal a céllal, hogy egy olyan tudás alapú irodát hozzunk létre, amely jól funkcionáló, szerethető, és költséghatékony épületeket tervez.

Horváth Tibor

Építész

horvath.tibor@startmuterem.hu

+36 (30) 994 3110

1995-ben végeztem az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán, majd diploma után Sopronban, a Lővér Plan tervező irodában helyezkedtem el.  1997 -től dolgozom egyéni vállalkozóként, 2000 -től felelős műszaki vezetői, 2010-től építési műszaki ellenőri tevékenységet is ellátok különböző méretű beruházásoknál. Az elmúlt húsz évben volt szerencsém a lakóépületek terén komolyabb tapasztalatot szerezni, az egészen apró üdülőépületektől, a 96 lakásos (rendkívül komplex) társasházakig számos épületet  terveztem, vagy művezettem. De részt vettem ipari épületek tervezésében, művezetésében, és lebonyolításában, a kisebb méretű csarnoképületektől, a nagyobb méretű hangárépületekig.

2017-ben Winkler Oszkár díjjal, emléktáblával tüntették ki a soproni Lőverekben általam tervezett, épületrekonstrukciót, a Villa Anastasia-t.